Vatrene vijesti iz Dugog Sela
DVD Dugo Selo
Blog
četvrtak, srpanj 14, 2016
U 18:40 sati vatrogasci DVD-a Dugo Selo zaprimili su od ŽVOC-a 112 dojavu o požaru skladišnog prostora u naselju Kopćevec, Voćarska ulica. Na intervenciju izlazimo sa 3 vozila (NV,AC i kombi) i 13 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđujemo da su požarom zahvaćene palete i radni stroj koji se nalaze pod nadstrešnicom, te odmah započinjemo gašenje sa dva mlaza. Požar je brzo stavljen pod kontrolu te je uslijedila sanacija požarišta i potpuno gašenje požara. Povratak vatrogasaca u garažu je bio u 19:45 sati.

dvd-dugoselo @ 21:48 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
nedjelja, svibanj 4, 2014

Povodom vatrogasnog blagdana i Dana hrvatskih vatrogasaca – Svetog Florijana, Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela organizirala je u subotu, 3. svibnja, taktično – pokaznu vježbu na Martin Bregu kod staromartinske crkve. Unatoč lošim vremenskim uvjetima članovi vatrogasnih društava s područja grada Dugog Sela pokazali su svu opremljenost, ekspeditivnost, brzinu i organiziranost. U vježbi je sudjelovalo 35 vatrogasaca iz 6 vatrogasnih društava, s ukupno 11 vatrogasnih vozila te u suradnji s Policijskom postajom Dugo Selo s jednim policijskim vozilom i dva njihova djelatnika.

Scenarijem vježbe pretpostavljen je požar nastao uslijed proljetnih radova. Požar se proširio na okolno nisko raslinje kao i na divlje odlagalište otpada. Na lice mjesta prvo je alarmirano DVD Prozorje, kao najbliže, ali zbog nemogućnosti da vlastitim snagama svlada požarište – pozvana su i ostala društva, pojasnio je tijek vježbe zapovjednik VZG Dugo Selo Nikola Rnjak. Članovi DVD-a Leprovica imali su zadatak čuvati požarište kako se stihija ne proširi na okolne stambene objekte. Uz prijetnju požara istovremeno dolazi do prometne nesreće izlijetanja osobnog vozila u kojem je zarobljena jedna osoba. U tehničkoj intervenciji spašavanja sudjelovali su članovi DVD-a Dugo Selo s obzirom na propisnu opremljenost. Cjelokupna pokazno – taktična vježba obavljena je po noći i kišnim vremenskim uvjetima, a prilikom toga korišteni su svi realni resursi i mogućnosti DVD-a s područja Dugog Sela. Kako navodi zapovjednik Rnjak, time smo nastojali pokazati koje su nam trenutne tehničke mogućnosti VZG Dugo Selo, bez uljepšavanja i impresioniranja. A prema ocjeni zamjenika županijskog zapovjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije – vježba je određena po visokim standardima, što je i ocjena predstavnika gradske vlast koji su također pratili tijek vježbe. Zapovjednik Rnjak na kraju dodaje kako svake godine VZG Dugo Selo nastoji organizirati ovakve vježbe na različitim lokacijama na području grada, kako bi mogli pokazati pripremljenost na sve moguće scenarije.

Sljedećeg dana, u nedjelju, članovi, predstavnici svih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz sastava VZG Dugo Selo, sudjelovali su na tradicionalnoj svetoj misi povodom blagdana svetog Florijana koja je služena u župnoj crkvi svetog Martina biskupa u Dugom Selu, a koju je predvodio dugoselski župnik Slavko Kresonja. Uz blagdan Svetog Florijana održan je i mimohod vatrogasaca ulicama grada kojeg je predvodila Gradska limena glazba koja djeluje u sklopu KUD-a Preporod.   

 

 

Izvor: Službene stranice Grada Dugo Selo 

dvd-dugoselo @ 17:00 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, listopad 12, 2013


Danas smo posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zagreba zajedno sa članovima DVD-a Andrilovec. JVP grada Zagreba danas slavi svoj 103. rođendan  te su za građane imali dan otvorenih vrata gdje su se mogla vidit sva njihova vozila i tehnika kojom se služe vatrogasci na intervencijama,te su za posjetitelje i održali par pokaznih vježbi.
dvd-dugoselo @ 14:59 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, srpanj 29, 2013
Danas oko 19:10 sati zaprimili smo dojavu od ŽVOC 112 o padu stabla na nogostup u Zagrebačkoj ulici br. 88. Izlazimo sa navalnim vozilom i 2 vatrogasaca, dolaskom na mjesto intervencije nalazimo palo stablo dužine 4 metara i onemogućuje sigurno prolaženje pješaka. Stablo smo uklonili korištenjem motorne pile. U 19:15 stablo je uklonjeno. U 19:30 sati vratili smo se u postrojbu. 

dvd-dugoselo @ 21:00 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, srpanj 27, 2013
Danas oko 13:50 sati zaprimili smo dojavu od ŽVOC 112 o požaru otvorenog prostora u mjestu Kopčevec kod voćnjaka. Izlazimo sa navalnim vozilom i 5 vatrogasaca, dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je kako gori suha trava i pomoću vjetra odlazi prema raslinju i šumi. Brzom intervencijom požar je brzo lokaliziran te smo započeli sa sanacijom požara. U 14:25 sati požar je ugašen. U 14:30 sati vratili smo se u postrojbu. 

dvd-dugoselo @ 17:00 |Komentiraj | Komentari: 0
PREDSJEDNIK
 • Tomislav Šarić
  098/ 390 - 489
ZAPOVJEDNIK
 • Ivan Terzić
  091/ 2268 - 670
TAJNIK
 • Ivan Marjanović
  098/ 9920 - 771
NAJAM ŠATORA
 • Ivan Kokanović
  091/ 7916 - 634
 • Martin Terzić
  091/ 2753 - 089
Brojač posjeta
5585
Index.hr
Nema zapisa.